Kelle Paça Çorbası

Kelle Paça Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kelle
  • 4 tane paça
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz biber

Kelle Paça Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklüde kelle ve paçayı yeterlice pişirin.
  2. Daha sonra etler kemiklerinden ayrılıp, ufak ufak didiklenir.
  3. 4 su bardağı kellenin suyundan alınıp, bir tencereye koyulur.
  4. Kaynayan et suyuna terbiyesi eklenir.
  5. Terbiyesi için; tüm gereçler bir kapta karıştırılır. Kaynayan et suyundan bir kepçe alınır. Terbiyeye eklenir.
  6. Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye koyalım.
  7. Kaynadıktan sonra etleri koyalım.
  8. Tuzu kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
  9. Sosu için bir tavaya sıvı yağını ve baharatları koyalım.
  10. Bir kaç dakika pişen sosu tencereye boşaltın.
  11. İsteyen sirke ve sarımsak suyu ile karıştırıp içebilir.

Kelle Paça Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırma Böreği
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek
Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte)
Patatesli, Üç Peynirli Rulo Börek
Kıymalı Pide
Karpuzlu Fresh Kuplar
Hdabla | © 2025 |