Çikolatalı Browni Kurabiye
Çikolatalı Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
- 60 gram sütlü çikolata
- 30 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
Çikolatalı Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tarifesi yapmaya başlarken birinci evvel bir su bardağı su ile bir su bardağı şekeri ocakta kaynayana kadar karıştırıp, akabinde 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tatlının kurabiye hamur materyallerini güzelce yoğurup yuvarlak biçim verip yağlı kağıt verdiğimiz tepsiye diziyoruz. Akabinde kurabiyelerin ortasına ister yuvarlak bir cisim ister parmağımızla bastırarak bir çukurluk oluşturuyoruz.
- Kurabiye hamurunu 180°’de pişiriyoruz fırınınıza nazaran pişirme ayarı değişecektir. Kurabiyeyi kaldırıp, altına baktığınızda hafif kızarmaya başladıysa kapatabilirsiniz kurabiye sertleşmeden kapatmalısınız.
- Pişen kurabiyeleri fırından aldıktan sonra birinci sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz.
- İlk sıcaklığı çıkan kurabiyeleri yaklaşık 5 dakika beklemek kâfi bu etapta. Şerbete batırıp akabinde çıkartıp, bir kaba diziyoruz. Bütün kurabiyelere bu süreci yapıyoruz.
- Ardından kurabiyenin üstündeki çikolata kısmı için küçük bir tencereye su koyup kaynatıp üzerine bir tabak koyarak bitter ve sütlü çikolatayı benmari tarzı eritiyoruz. Tamam verdikten sonra üzerine bir yemek kaşığı sürülebilir çikolata ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
- Ardından hazırladığımız çikolatayı kurabiyelerin üstündeki çukur kısımlara dolduruyoruz. Deneyecek herkese afiyet olsun.
Çikolatalı Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









