Bafra Nokulu
Bafra Nokulu Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 1 su bardağı sarı kuru üzüm
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 küçük çay bardağı çekilmiş ceviz
İçine sürmek için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bafra Nokulu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba biraz un koyalım, ortasını havuz yapalım ,mayayı, şekeri, ılık suyu koyalım. Mayalı olan orta kısmı çırpıcı ile iki dk çırpalım, sonra yoğurdu, sıvı yağ, sirkeyi yumurtayı koyalım tekrar çırpalım.
- Sonra kenarlarındaki unun tuzu serpelim ,elimizle toplayarak hamuru yoğuralım. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Üzerine buzdolabı poşeti serelim. Bir saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru tezgaha biraz un serpelim, tekrar yoğuralım. Yoğurdumuz hamuru dört bezeye bölelim. Un serperek bezeleri tepsi büyüklüğünde oklava ve merdane ile açalım.
- Açtığımız hamurun üzerine yağ sürelim. Üzümü serpelim, cevizi ve şekeride serpelim oklavaya dolayalım sonra hamurun ortasına gelince bıçakla keselim oklavayı çıkaralım üç parmak eninde modüller keselim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 25_30 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Not:Ben bu türlü yapıyorum değişik biçimde yapanlar vardır.
Bafra Nokulu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














