Anne Kurabiyesi
Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram yumuşak margarin (oda ısısında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Ceviz içi (çekilmiş)
- 1 adet yumurta akı
Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç başka gereçleri alalım, elimizle yeterlice karıştıralım.
- Azar azar un ve kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan küçük modüller alıp top formunda yuvarlayalım evvel yumurta akına sonra ceviz içine bulayıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst pişirelim.
Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









