Porsiyonluk Cheesecake (Videolu)
Porsiyonluk Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Cheesecake için;
- 300 gram oda sıcaklığında labne peyniri
- 1 paket oda sıcaklığında krema
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
Üzerine;
- Karamel sos
- Çikolatalı sos
Porsiyonluk Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün materyallerimiz oda sıcaklığında olmalı. Burçak bisküvileri rondodan çekelim ve erittiğimiz tereyağını içine ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra cupcake kalıplarına paylaştıralım ve bir bardakla bastıralım.
- Cheesecake için; labne peyniri ve kremayı çırpma teliyle güzelce karıştıralım akabinde içine pudra şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra yumurtaları teker teker içine yedirelim. Akabinde kuru karışımları kesinlikle eleyerek içine ekleyelim ve karıştıralım.
- Cupcake kalıplarına cheesecake harcını paylaştıralım ve 180 derece evvelce ısıtılmış fırına koyalım ve en alta ısıya güçlü bir kaba sıcak su koyalım buharda pişecek. Yaklaşık 30 dakika pişmesi gerekiyor.
- Fırından çıkarttıktan sonra büsbütün soğumasını bekleyelim ve istediğiniz sosla süsleyebilirsiniz ayrıyeten bu biçimde buzlukta aylarca hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Porsiyonluk Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







