Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
  • 3-4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5-6 su bardağı un denetimli ekleyelim

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • İsteğe nazaran maydanoz

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, yumurta beyazı sıvı yağ şeker mayayı güzelce karıştıralım biraz bekleyelim. Daha sonra azar azar unu ekleyelim ve tuzuda bu evrede koyabiliriz.
  2. İlk evvel spatula ila karıştıralım daha sonra hamur ağırlaşınca elimizle yoğurabiliriz. Un serptiğimiz tezgahta hamuru toparlayalım çok hafif ele yapışan yumuşacık bir hamur olması lazım. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  3. Mayalanma süreci bitince istediğimiz biçimi verelim iç gerecimizi koyalım. 20 dk tepsi mayasına bırakalım bu basamakta verdiğimiz halin iki katına çıktıysa süreç tamamdır.
  4. Yumurta sarısını süt ile biraz açalım ve sürelim. Sürerken yavaş ve dikkatli olalım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  6. Fırından çıkan poğaçaların üzerine ıslatıp, suyunu sıktığımız havlu peçetemizi örtüp soğumaya bırakalım.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Salatası
Taratorlu Makarna Salatası
Mor Diyet Poğaçalar
Airfryer’da Kolay Pizza
Çökertme Kebabı
Semiz Otu Kavurması
Hdabla | © 2025 |