Pamuk Poğaça
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
- 3-4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 5-6 su bardağı un denetimli ekleyelim
İç harcı için;
- Beyaz peynir
- İsteğe nazaran maydanoz
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, yumurta beyazı sıvı yağ şeker mayayı güzelce karıştıralım biraz bekleyelim. Daha sonra azar azar unu ekleyelim ve tuzuda bu evrede koyabiliriz.
- İlk evvel spatula ila karıştıralım daha sonra hamur ağırlaşınca elimizle yoğurabiliriz. Un serptiğimiz tezgahta hamuru toparlayalım çok hafif ele yapışan yumuşacık bir hamur olması lazım. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanma süreci bitince istediğimiz biçimi verelim iç gerecimizi koyalım. 20 dk tepsi mayasına bırakalım bu basamakta verdiğimiz halin iki katına çıktıysa süreç tamamdır.
- Yumurta sarısını süt ile biraz açalım ve sürelim. Sürerken yavaş ve dikkatli olalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıkan poğaçaların üzerine ıslatıp, suyunu sıktığımız havlu peçetemizi örtüp soğumaya bırakalım.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












