Ayçöreği Tatlısı

Ayçöreği Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram tereyağı oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 6 su bardağı un

İç gereci;

  • 2 su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Ayçöreği Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz, pişirme kasesinin içerisine üç bardak su ve üç bardak şekeri alıp kaynamaya bırakıyoruz .
  2. Kaynadıktan sonra içerisine birkaç damla limon suyu ek edip altını kısıyoruz.
  3. Altı kısık bir formda bir iki dakika daha kaynadıktan sonra şerbetimizin altını kapatıp soğumaya alıyoruz.
  4. Hamurumuz için irmik ve un dışındaki bütün gereçleri karıştırıyoruz, homojen bir kıvam alan karışımımıza un ve irmiğide ekleyip eline yapışmayan bir kıvamda hamur elde ediyoruz.
  5. İç harcımız için uygunca dövmüş cevizlerimizi kullanacağız.
  6. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz küçük bir modül koparıyoruz masada yuvarladıktan sonra ortasına parmağımızı bastırıyoruz .
  7. Çöken yere birazcık cevizimizden ekliyoruz ve birebir halde yuvarlayıp kapatıyoruz daha sonra birebir hali verip pişirme tepsimizin üzerine koyuyoruz.
  8. Hamurun tamamı bittiğinde 180°’de evvelce işitilmiş fırında yaklaşık 35 40 dakika üstü ve altı tam kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Fırından çıkan tatlılarımızın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerlerine döküp şerbeti çekmesini bekliyoruz bir gece şerbeti içerisinde durması daha güzel oluyor.Afiyet olsun.

Ayçöreği Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sumaklı, Domatesli, Zeytinyağlı Biber Dolması
Keşkek (Herse)
Magnolia
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Fıstık Pare
Kakaolu Kek
Hdabla | © 2025 |