Ayçöreği Tatlısı
Ayçöreği Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı oda sıcaklığında
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 6 su bardağı un
İç gereci;
- 2 su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Ayçöreği Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz, pişirme kasesinin içerisine üç bardak su ve üç bardak şekeri alıp kaynamaya bırakıyoruz .
- Kaynadıktan sonra içerisine birkaç damla limon suyu ek edip altını kısıyoruz.
- Altı kısık bir formda bir iki dakika daha kaynadıktan sonra şerbetimizin altını kapatıp soğumaya alıyoruz.
- Hamurumuz için irmik ve un dışındaki bütün gereçleri karıştırıyoruz, homojen bir kıvam alan karışımımıza un ve irmiğide ekleyip eline yapışmayan bir kıvamda hamur elde ediyoruz.
- İç harcımız için uygunca dövmüş cevizlerimizi kullanacağız.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz küçük bir modül koparıyoruz masada yuvarladıktan sonra ortasına parmağımızı bastırıyoruz .
- Çöken yere birazcık cevizimizden ekliyoruz ve birebir halde yuvarlayıp kapatıyoruz daha sonra birebir hali verip pişirme tepsimizin üzerine koyuyoruz.
- Hamurun tamamı bittiğinde 180°’de evvelce işitilmiş fırında yaklaşık 35 40 dakika üstü ve altı tam kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlılarımızın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerlerine döküp şerbeti çekmesini bekliyoruz bir gece şerbeti içerisinde durması daha güzel oluyor.Afiyet olsun.
Ayçöreği Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















