Browni Tiramisu
Browni Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Browni için:
- 200 gram tereyağ
- 200 gram bitter çikolata
- 150 gram tozşeker ( 1 su bardağı )
- 1 çimdik tuz
- 4 adet yumurta
- 1 fincan espresso
- 1 yemek kaşığı kakao ( 15 gram )
- 5 yemek kaşığı un ( 125 gram )
Tiramisu kreması için: ( tüm gereçler soğuk olmalı )
- 250 gram mascarpon peyniri
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1 fincan espresso ( soğutulmuş )
- 400 ml. sıvı krema
Browni Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tarife başlamadan önce fırını 190 derece alt üst ayarda ısıtmaya başlayalım.
- Tereyağ ve bitter çikolatayı benmari tarzı eritmeye alalım.
- Bir fincan espresso hazırlayalım.
- Kâseye tozşekeri ve bir çimdik tuzu alalım.
- Sıcak ve erimiş olan çikolata/tereyağ karışımı da tozşekere ilave edelim.
- Sıcak olan espressoyu da ekleyip şeker bir tık eriyene kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
- Artık yumurtaları tek tek ilave edebilir ve yedirebiliriz.
- Son olarak kuru gereçleri elekten geçirerek harca ekleyelim ve hazırladığımız kelepçeli kalıba dökebilir ve sıcacık fırına verebiliriz.
- Browni 18-20 dakika ortası pişecektir.
- Pişen brwoniyi fırından alalım ve yeterlice soğuduktan sonra kremasını hazırlayalım.
- Kreması için tüm materyaller soğuk olmalı ( espresso dahil ).
- Karıştırma kabına marcarpon peyniri, vanilya özütü, pudra şekeri, espressoyu ve kremayı ek edip yoğunlaşana kadar çırpalım mikser ile.
- Kremayı brwoninin üzerine yayalım ( browninin kelepçesini çıkarmayalımki krema yayılmasın ).
- Son olarak üzerine kakao da serpelim ve bir gece dinlendirmek için buzdolabına kaldıralım.
- Ertesi günü servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Browni Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








