Browni Tiramisu

Browni Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Browni için:

  • 200 gram tereyağ
  • 200 gram bitter çikolata
  • 150 gram tozşeker ( 1 su bardağı )
  • 1 çimdik tuz
  • 4 adet yumurta
  • 1 fincan espresso
  • 1 yemek kaşığı kakao ( 15 gram )
  • 5 yemek kaşığı un ( 125 gram )

Tiramisu kreması için: ( tüm gereçler soğuk olmalı )

  • 250 gram mascarpon peyniri
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 fincan espresso ( soğutulmuş )
  • 400 ml. sıvı krema

Browni Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tarife başlamadan önce fırını 190 derece alt üst ayarda ısıtmaya başlayalım.
  2. Tereyağ ve bitter çikolatayı benmari tarzı eritmeye alalım.
  3. Bir fincan espresso hazırlayalım.
  4. Kâseye tozşekeri ve bir çimdik tuzu alalım.
  5. Sıcak ve erimiş olan çikolata/tereyağ karışımı da tozşekere ilave edelim.
  6. Sıcak olan espressoyu da ekleyip şeker bir tık eriyene kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
  7. Artık yumurtaları tek tek ilave edebilir ve yedirebiliriz.
  8. Son olarak kuru gereçleri elekten geçirerek harca ekleyelim ve hazırladığımız kelepçeli kalıba dökebilir ve sıcacık fırına verebiliriz.
  9. Browni 18-20 dakika ortası pişecektir.
  10. Pişen brwoniyi fırından alalım ve yeterlice soğuduktan sonra kremasını hazırlayalım.
  11. Kreması için tüm materyaller soğuk olmalı ( espresso dahil ).
  12. Karıştırma kabına marcarpon peyniri, vanilya özütü, pudra şekeri, espressoyu ve kremayı ek edip yoğunlaşana kadar çırpalım mikser ile.
  13. Kremayı brwoninin üzerine yayalım ( browninin kelepçesini çıkarmayalımki krema yayılmasın ).
  14. Son olarak üzerine kakao da serpelim ve bir gece dinlendirmek için buzdolabına kaldıralım.
  15. Ertesi günü servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Browni Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşi Mayalı Pizza
Kahve Yanına Sağlıklı Atıştırmalık
Şeftalili Kedi Dili Pasta
Muzlu Kek
Mis Kokulu Pamuk Kek
Yalancı Tavuk Göğsü
Hdabla | © 2025 |