Pişi
Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 4,5 su bardağı un
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya (10 gr)
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya karışımı: geniş bir yoğurma kabına ılık sütü ve ılık suyu alın.
- İçine maya ve şekeri ekleyip karıştırın. 5 dakika bekletin (maya biraz kabarsın).
- Hamuru yoğurun: Üzerine azar azar unu ekleyin.
- Tuzu da ekleyerek yumuşak, ele hafif yapışan ancak toparlanan bir hamur yoğurun.
- Mayalandırma: Hamurun üzerini örtün ve ılık bir yerde 40-50 dakika kadar mayalanmaya bırakın.Hamur iki katına çıkmalı.
- Şekil verme: Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın.
- Hafif unlu tezgahta elinizle bastırarak yuvarlak ya da oval biçimde açın (çok ince olmasın).
- Kızartma: Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın.
- Hamurları sıcak yağda altın sarısı olana dek, gerili önlü kızartın.
- Kızaran pişileri havlu kağıt serili tabağa alın.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















