Sağlıklı Börek
Sağlıklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk kabak
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 küçük soğan
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 diş sarımsak yada tozu
- Varsa 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzerine;
- Susam
- Çörekotu
- Kaşar peyniri
Sağlıklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sırayla zerzevatları derin bir kaseye rendeliyoruz.
- Baharatları, unu, kabartma tozunu ekliyoruz düzgünce karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hafif yağlayıp karışımı yayıyoruz.
- Yaklaşık 20 dk evvelce ısıtılmış 180 derece fırında piştikten sonra kaşar dilimlerini dizip tekrar fırınlıyoruz.
- Kaşar kızarınca alıyoruz afiyet olsun.
Sağlıklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












