Sağlıklı Börek

Sağlıklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk kabak
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 1 küçük soğan
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 diş sarımsak yada tozu
  • Varsa 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Üzerine;

  • Susam
  • Çörekotu
  • Kaşar peyniri

Sağlıklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sırayla zerzevatları derin bir kaseye rendeliyoruz.
  2. Baharatları, unu, kabartma tozunu ekliyoruz düzgünce karıştırıyoruz.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hafif yağlayıp karışımı yayıyoruz.
  4. Yaklaşık 20 dk evvelce ısıtılmış 180 derece fırında piştikten sonra kaşar dilimlerini dizip tekrar fırınlıyoruz.
  5. Kaşar kızarınca alıyoruz afiyet olsun.

Sağlıklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Reyhanlı Limonatalı Sade Soda
Karidesli Şehriye
Kalburabastı Tatlısı (Kıyır Kıyır)
Efsane Gözleme (Kahvaltı İçin Vazgeçilmez)
Haşhaşlı Poğaça
Lavantalı Ve Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |