Reçelli Kurabiye
Reçelli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı yahut margarin (oda ısısında)
- 1 tane yumurta (oda ısısında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3,3 buçuk su bardağı un
Üzerine;
- Ahududu reçeli (kullandım ben)
Reçelli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pudra şekeri ve katı yağı karıştırın yumurta, sıvı yağ ekleyin tekrar karıştırın.
- Kabartma tozu vanilya ve azar azar denetimli bir formda unu ekleyin ele yapışmayan yumuşak dokulu bir hamur elde edin.
- Hamuru yağlı kağıt ortasında açın çok ince ve çok kalın olmasın.
- Yuvarlak tırtıklı aparatla kesimler çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Yarısının, ortalarını uygun bir duy yahut şişe kapağı ile çıkarın.
- Sadece ortasını açtığınız hamurların kenarlarına bıçak yardımıyla çizikler atın.
- 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 12- 15 dakika kızartmadan pişirin.
- Soğuyunca bütün olanların ortalarına reçel koyup oburunu üzerine kapatın.
- Arzuya nazaran üzerlerine pudra şekeri serpiştirebilisiniz. Hali tepside vermeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Reçelli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










