Mantı Salatası

Mantı Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kayseri mantı
  • 2 adet küp doğranmış havuç
  • 1 su bardağı mısır
  • 4 adet kornişon turşu salatalık
  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 kg yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı ceviz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Mantı Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mantımızı haşlayalım.Soğumaya bırakalım.
  2. Küp doğranmış havuç haşlayalım.
  3. Közlenmiş kapya biber kabuğunu soyalım doğrayalım, kornişon turşu küp biçiminde doğrayalım .
  4. Dereotu doğrayalım, hazırlamış olduğumuz tüm materyalleri ve havuç, mısırda mantımıza ek edelim karıştıralım.
  5. Sarımsaklı yoğurdumuzu da hazırlayıp ekleyelim karştıralım.
  6. Üzerine sıvı yağ ile kavurduğumuz biberli cevizi ekleyelim servise hazır hale getirelim afiyet olsun.

Mantı Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Kek
Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı)
Mascarponeli Kolay Ve Nefis Cuplar
Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası
Dalgona Kahve ( Ev Yapımı Soğuk Kahve)
Antalya Usulü Tahin Soslu Piyaz
Hdabla | © 2025 |