Tavuklu Ramen
Tavuklu Ramen Tanımı İçin Malzemeler
- 500g tavuk göğsü
- 1 adet orta-boy patates
- 1 adet orta-boy havuç
- 1 adet yeşil yahut kırmızı biber
- Az ölçüde karnabahar
- Sıvı yağ
- 1 paket (ortalama 95g) noodle
- Su (450-500 ml)
- 4 yemek kaşığı un
- 1 adet küçük-boy kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Biraz tuz
- Biraz karabiber
- Biraz köri
- 1 şişe maden suyu (200 ml)
- Biraz toz biber
- Biraz kajun baharatı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 diş sarımsak
- Acı sos
- Susam
- Biraz kimyon
Tavuklu Ramen Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk göğsünü jülyen (ince-uzun) doğrayın.
- Bir kasede çırpılmış yumurtaya; un, maden suyu, tuz, karbonat, ezilmiş sarımsak, kajun baharatı, kimyon, toz biber ekleyin ve tavukları içine atarak yeterlice karıştırın.
- Kasenin üzerini kapatın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Bir tavaya az ölçüde sıvı yağ koyun ve tavukları tavada kızartın.
- Patatesleri parmak halinde dilimleyerek kızartmak için tıpkı tavaya koyun. Kızaran patatesleri tavadan aldıktan sonra tuz ve istediğiniz baharatlarla harmanlayın.
- Kuru soğanları, piyazlık biçiminde ince ince doğrayın.
- Maydonozları, küçük kesimler halinde doğrayın.
- Yeşil yahut kırmızı biberleri, doğrayın.
- Tercihinize nazaran havuç ve karnabahar da ekleyebilirsiniz.
- Noodleınızı üzerindeki talimatlara nazaran (küçük bir tencerede kaynamış suya ekleyerek 3-5 dk pişirin. ) pişirin, baharatları eklemeyi unutmayın.
- Hazır olan noodleınızı geniş ve derin (görseldeki üzere bir boyutta) bir kaseye dökün, suyunu da dökmeyi unutmayın.
- Kasedeki noodleınızın etrafına (görseldeki gibi) tavuk, patates ve sebzelerinizi ekleyin. Üzerlerine susam, acı sos vb. İstediğiniz eserleri ekleyin.
- Chopstick kullanarak tavuklu rameninizi afiyetle yiyebilirsiniz:).
Tavuklu Ramen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








