Sultan Sarması
Sultan Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Dış muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı toz şeker
- 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta( kaide değil olmasa da olur)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
İç muhallebisi;
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
Süslemek için;
- Hindistan cevizi tozu
Sultan Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt,un, nişasta,şeker kakao alınır ve kaynamaya başlayınca içine vanilya ve tereyağı eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
- Bir tepsiye çokça hindistan cevizi tozu dökülür.
- Hindistan cevizi üzerine muhallebi serilir.İyice soğuması beklenir.
- Soğuması beklenirken krem şanti hazırlanır.
- İki su bardağı süt ile krem şanti çırpılarak kıvam alması sağlanır( biraz dolapta beklerse çok daha âlâ olur).
- İyice soğuyan muhallebi üzerine krem şanti dökülür.
- En az iki saat buzdolabında bekletip. Akabinde kesilip rulo biçiminde sarılır, Afiyet olsun.
Sultan Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






