Sultan Sarması

Sultan Sarması Tanımı İçin Malzemeler

Dış muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta( kaide değil olmasa da olur)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

İç muhallebisi;

  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi tozu

Sultan Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt,un, nişasta,şeker kakao alınır ve kaynamaya başlayınca içine vanilya ve tereyağı eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.
  2. Bir tepsiye çokça hindistan cevizi tozu dökülür.
  3. Hindistan cevizi üzerine muhallebi serilir.İyice soğuması beklenir.
  4. Soğuması beklenirken krem şanti hazırlanır.
  5. İki su bardağı süt ile krem şanti çırpılarak kıvam alması sağlanır( biraz dolapta beklerse çok daha âlâ olur).
  6. İyice soğuyan muhallebi üzerine krem şanti dökülür.
  7. En az iki saat buzdolabında bekletip. Akabinde kesilip rulo biçiminde sarılır,  Afiyet olsun.

Sultan Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tutmaç Çorbası
Sebzeli Tavuk Çorbası
Ispanaklı Köstebek Pasta
Sebzeli Ve Tavuklu Noodle
Borcamda Adana Kebap
Mini Hot Dog
Hdabla | © 2025 |