Evde Tavuk Döner
Evde Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Lavaş için;
- 1 kg un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığına yakın tuz
- 30 gram kadar yaş maya
Evde Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos gereçlerini karıştırıyoruz.
- Tavuk göğsümüzü ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kestikten sonra yaptığımız terbiyeye (sosa) karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan sonra streç filmize tavuklarımızı bir sucuk yada sosis üzere sarıyoruz, sardıktan sonra ben buzdolabında 2 saat 15 dk beklettim hoş dondu donmazsa siz fazla bekletebilirsiniz.
- Dolaptan alıyoruz bir bıçak yardımıyla ince ince doğruyoruz.
- Ben tavada pişirdim 15 dk kadar kızarana kadar pişirdim.
- Lavaş için yoğurduğumuz hamuru mayası gelene kadar dinlendirdim ben küçük bazlama üzere yaptım.
- Ben dönerimin yanına lavaş ,kapya biber közlemesi ,soğan ,domates ve yanına pirinç pilavı yaptım.
Şimdiden yapacak herkese afiyet olsun ♥️.
Evde Tavuk Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















