Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker ( 200 ml )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı+ 1 çay bardağı un

Üzerine;

  • 1 paket hazır çikolata sosu ( ardında ki tarife nazaran hazırlayıp yapabilirsiniz)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzerine;

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kare borcamı tereyağ yada margarin ile yeterlice kaplayalım dolapta bekletelim.
  2. Derin kapta keki yaparak başlıyoruz.
  3. 3 adet yumurta, yumurta küçük ise 4 kullanalım.
  4. Şekeri ekleyip açık kıvam alana kadar yüksek zamanda çırpıyoruz.
  5. Sütünüzü ve sıvı yağı ekleyip çırpalım.
  6. Kakao, vanilya ve kabartma tozunu, unu ekleyelim.
  7. Mikserle düşük periyotta çok az ölçüde 15- 20 sn kadar karıştırıp bırakalım. Çok fazla karıştırmayalım.
  8. Normal kekten biraz daha cıvık kıvamlı olacak.
  9. Margarin ile kapladığı mız borcama karşımı döküp düzeltelim ve birkaç sefer tezgaha yavaşça vuralım.
  10. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
  11. Çok kısa müddette pişiyor. 20 dk kadar kısa bir müddet.
  12. O yüzden denetime delim bu sıra da tenceremizde çikolata sosumuzu yapalım.
  13. Sütünüzü ve çikolata sosu tencereye döküp karıştırın ocağı yapalım. Daima karıştırarak pişirelim.
  14. Kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyelim.
  15. Daha parlak olması için. Kıvam alınca kapatalım. Kenara alalım.
  16. Pişen kekimizi çıkarıp yeterlice soğumaya bırakıyoruz.
  17. Ayrı bir kapta krem şantimizi süt ile kıvam alana kadar çırpıyoruz. Dolaba kaldırıyorum.
  18. Kekimiz yeterlice soğuyunca üzerine 1 delikler açıp, 1 su bardağı süt ile üzerini eşit ıslatıyorum.
  19. Üzerine krem santiyi düz halde kaplıyorum.
  20. Üzerine çikolata sosunu döküyorum. Düzleme yapıyorum.
  21. Dolapta vaktim varsa 1 gün yoksa birkaç saat bekletip yemeğe hazır oluyor.

Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Pamuk Gibi Haşhaşlı Çörek Tarifi (Videolu)
Özbek Pilavı
Urfa Usulü Yumurtalı Çiğköfte
Kruvasan Börek
Bardakta İrmik Tatlısı Tarifi (Çikolata Soslu)
Burçak Pasta
Hdabla | © 2025 |