Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Kekin sosu için ;
- 1 su bardağı süt
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yumurta ve şekeri güzelce çırpalım ,sonra sırasıyla süt ve sıvı yağımızı kakaoyu ekleyelim ve biraz daha çırpalım ve bir su bardağı üzerine dökmek için ayıralım.
- Kabartma tozunu ,vanilya ve unu ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Dikdörtgen bir tepsiyi sıvı yağla yağlayalım ve kekimizi tepsiye dökelim.
- 180 derece de ısıtTığımız fırında denetimi bir halde pişirelim.
- Kekimiz pişerken ayırmış olduğumuz kakaolu karışımı bir bardak süt eği ile pişirelim ,fırından çıkardığımız kekimizi bir çatal ile aralıklı delelim ve pişen sosumuzu üzerine dökelim.
- Pişen kekimizin birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim ve sosunu o denli dökelim.
- Kekimizin un eği kıvamını mikserle çırparken çizgi bırakıyorsa kıvam olmuştur un eğini dikkatli koyalım.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








