Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kekin sosu için ;

  • 1 su bardağı süt

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yumurta ve şekeri güzelce çırpalım ,sonra sırasıyla süt ve sıvı yağımızı kakaoyu ekleyelim ve biraz daha çırpalım ve bir su bardağı üzerine dökmek için ayıralım.
  2. Kabartma tozunu ,vanilya ve unu ekleyelim çırpmaya devam edelim.
  3. Dikdörtgen bir tepsiyi sıvı yağla yağlayalım ve kekimizi tepsiye dökelim.
  4. 180 derece de ısıtTığımız fırında denetimi bir halde pişirelim.
  5. Kekimiz pişerken ayırmış olduğumuz kakaolu karışımı bir bardak süt eği ile pişirelim ,fırından çıkardığımız kekimizi bir çatal ile aralıklı delelim ve pişen sosumuzu üzerine dökelim.
  6. Pişen kekimizin birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim ve sosunu o denli dökelim.
  7. Kekimizin un eği kıvamını mikserle çırparken çizgi bırakıyorsa kıvam olmuştur un eğini dikkatli koyalım.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patlıcan Kebabı
Fıstıklı, Kuru Üzümlü Margarinsiz Kurabiye
Pirinç Tatlısı
Ağızda Dağılan Susamlı Toplar
Düdüklü Tencerede Barbunya
Şambali Tatlısı
Hdabla | © 2025 |