Etli Bezelye Yemeği
Etli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg dana kuşbaşı
- 1/2 (yarım) kg bezelye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
- Tuz
- Karabiber
Etli Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet kuru soğanımızı yemeklik doğruyoruz.
- Derin bir tencereye ayçiçek yağımızı ve kuru soğanımızı alarak kavuruyoruz.
- Üzerine kuşbaşı dana etimizide ekleyerek karıştırıyoruz.
- Onun üstüne domates salçamızı, ayıklayıp yıkadığımız bezelyemizi, doğradığımız havuç ve patatesi de ek ediyoruz.
- Üzerinden çıkacak kadar sıcak suyumuzu tuz ve karabiberimizi ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
- Yemeğimizin suyu azalana dek pişiriyoruz.
- Ardından servis tabağımıza alıp sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyetler olsun🤗.
Etli Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











