Etli Bezelye Yemeği

Etli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg dana kuşbaşı
  • 1/2 (yarım) kg bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 adet kuru soğanımızı yemeklik doğruyoruz.
  2. Derin bir tencereye ayçiçek yağımızı ve kuru soğanımızı alarak kavuruyoruz.
  3. Üzerine kuşbaşı dana etimizide ekleyerek karıştırıyoruz.
  4. Onun üstüne domates salçamızı, ayıklayıp yıkadığımız bezelyemizi, doğradığımız havuç ve patatesi de ek ediyoruz.
  5. Üzerinden çıkacak kadar sıcak suyumuzu tuz ve karabiberimizi ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
  6. Yemeğimizin suyu azalana dek pişiriyoruz.
  7. Ardından servis tabağımıza alıp sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyetler olsun🤗.

Etli Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Supangle
Nefis Kızılcık Reçeli
Yulaflı Fındıklı Kuru Meyveli Bar
Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Pastane Poğaçası
Mor Lahana Turşusu
Çokk Pratik Lavaş Pizza
Hdabla | © 2025 |