Soğansız, Sarımsaksız Kısır Tarifi
Soğansız, Sarımsaksız Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur ( tipi fark etmez)
- 2 su bardağı sıcak su
- 10 kısım maydanoz
- 1 tane domates
- 1 tane salatalık
- 7 tane salatalık turşu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
Soğansız, Sarımsaksız Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bir kaba bulgur ile sıcak suyu koyup bulurum haşlanmasını bekleyin. (10-15 dk).
- Sonra başka küçük bir kapta salça ,tuzu ve zeytinyağını kavurun. (soğan, sarımsak, biber salçası koyabilirsiniz, tercih sizin)
- Daha sonra maydanoz, domates, salata, turşuyu kesin.
- Ve kavrulmuş salçayı,sebzeleri bulgur ile karıştırıp servis edin.Afiyet olsun🤤🥗.
Soğansız, Sarımsaksız Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






