Pratik Dereotlu Poğaça
Pratik Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pratik Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derince bir yoğurma kabına yoğurt ve sıvı yağını ,yumurtayı ,tuzu alıp bir çarpıcı yardımıyla güzelce homojen kıvama gelinceye kadar çırpalım.
- Ardından unu ve dereotunu ekleyip elimizle yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve istenilen formu verip en son üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz içine peynir yahut kaşar koyun ben beyaz peynir tercih ettim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derede 15 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Pratik Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







