Pratik Dereotlu Poğaça

Pratik Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pratik Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derince bir yoğurma kabına yoğurt ve sıvı yağını ,yumurtayı ,tuzu alıp bir çarpıcı yardımıyla güzelce homojen kıvama gelinceye kadar çırpalım.
  2. Ardından unu ve dereotunu ekleyip elimizle yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve istenilen formu verip en son üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz içine peynir yahut kaşar koyun ben beyaz peynir tercih ettim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derede 15 dk üzeri kızarana kadar pişirin.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Pratik Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antioksidan Deposu Mor Soğan Turşusu
Dünya Listelerini Kasıp Kavuran Patlıcan Tarifi
Leziz Haşlama Tavuk
Sağlıklı Yulaflı Pankek Tarifi | Diyete Uygun Ve Lezzetli (Videolu)
Pratik Mücver
El Açması Lezzetinde Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |