İçi Sulu Dışı Çıtır Köfte (Soslu)

İçi Sulu Dışı Çıtır Köfte (Soslu) Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu yada olağan un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Kajun baharatı (1 buçuk çay kaşığı olacak hepsi)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

İçi Sulu Dışı Çıtır Köfte (Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ince ince kıyılır, bir kaba eklenir, dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır ,soğan kabının içine eklenir daha sonra kıymayı ekleyip yeterlice yoğurulur.
  2. Galeta unu ve baharatlar eklenir güzelce yoğurulur ,yoğurulduktan sonra hal verilir biçim verildikten sonra kısık ateşte çok az bir yağ ile kızartılır.
  3. Kızarmaya başlayan köfteler farklı bir kaba alınır, daha sonra sosu hazırlanır .
  4. Yağ, salça, tuz ,karabiber ,toz kırmızı biber kajun baharatı bunların hepsi sos tavası yahut rastgele bir tavada sos halini getirilir .
  5. Köftelerin üstüne dökülür, daha sonra ister makarna ister patates püresinin yanında tercih ederseniz onun yanında servis edilir.

İçi Sulu Dışı Çıtır Köfte (Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yabanmersinli Limonlu Cheesecake
Tavuk Sucuklu Yumurtalı Ispanak
Bisküvili Pasta
Fırında Tavuk Patates
Fırında Patatesli Sigara Böreği
Sütlü Tatlı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |