İçi Sulu Dışı Çıtır Köfte (Soslu)
İçi Sulu Dışı Çıtır Köfte (Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- Bir tutam dereotu
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu yada olağan un
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- Kajun baharatı (1 buçuk çay kaşığı olacak hepsi)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
İçi Sulu Dışı Çıtır Köfte (Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ince ince kıyılır, bir kaba eklenir, dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır ,soğan kabının içine eklenir daha sonra kıymayı ekleyip yeterlice yoğurulur.
- Galeta unu ve baharatlar eklenir güzelce yoğurulur ,yoğurulduktan sonra hal verilir biçim verildikten sonra kısık ateşte çok az bir yağ ile kızartılır.
- Kızarmaya başlayan köfteler farklı bir kaba alınır, daha sonra sosu hazırlanır .
- Yağ, salça, tuz ,karabiber ,toz kırmızı biber kajun baharatı bunların hepsi sos tavası yahut rastgele bir tavada sos halini getirilir .
- Köftelerin üstüne dökülür, daha sonra ister makarna ister patates püresinin yanında tercih ederseniz onun yanında servis edilir.
İçi Sulu Dışı Çıtır Köfte (Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







