Baklava Tadında Tatlı
Baklava Tadında Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 yumurta (oda sıcaklığında)
- 125 gram tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tepeleme su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi yahut fındık içi
Şerbet için;
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Bir kaç damla limon suyu
Baklava Tadında Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel belirttiğim tanımlarla şerbeti yapacağız.
- İlk kaynasın daha sonra limon suyumuzu damlatıp 5-6 dk daha kaynatıp altını kapatalım.Soğuması için bırakalım.
- Daha sonra hamuruna geçiyoruz ben cevizli yaptım cevizimi çektim kenarda beklettim.
- Kullandığım bardakların fotoğrafını paylaşacağım olağan ölçülerde.
- Hamur için olan kısımdaki bütün gereçleri koydum güzelce karıştırdım en son cevizi koydum güzelce yoğurdum hamuru.
- 15 bezeye ayırdım göz kararı.
- Elimle hal verdim birinci evvel yuvarlak daha sonra biraz daha oval hale getirdim ve üstüne bıçakla çizikler attım.
- Tereyağı ile hafif yağladığım kare borcama dizdim.
- 175derecede alt üst ayarda evvelce ısıttığım fırında 40 ya da 45 dakika kadar üstü kızarana kadar hafifçe pişirdim.
- Daha sonra fırından aldığım borcamı 1-2 dakika kadar beklettim ve üstüne soğuk şerbeti döktüm 1,5 saat kadar dolaba koymadım beklettim sıcağı çıkınca streçleyip dolaba koydum biraz soğuduktan sonra daha lezzetli olacaktır afiyet olsun☺️🫶.
Baklava Tadında Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











