Kakaolu Gelin Pastası

Kakaolu Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1  paket vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un

Piştikten sonra eklemek için;

  • 1 paket krem şanti

Keki ıslatmak için ;

  • 2,5 su bardağı sut

Kakaolu Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için krem şanti hariç tüm gereçleri karıştırarak pişirin, sonra soğumaya bırakın.
  2. Kekimizi hazırlayalım yumurta şeker çırpalım, sırası ile sıvıları ekleyelim, sonra katı materyalleri eleyerek ekleyip karıştıralım .
  3. Kare borcama ekleyip 180 derecede pişirelim.
  4. Kek piştikten sonra ılınınca süt ile ıslatalım ,soğuyan muhallebiye kremşanti ekleyip çırpalım .
  5. Kekin üzerine yayalım ,üzerine hindistan cevizi serpip dolapta 3 -4 saat dinlendirin.

Kakaolu Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Poğaça (Videolu)
Patlıcan Mezesi
Muhteşem Kurabiye
Plaska (Kırklareli Yöresi)
Soğuk Kahve
Pişmeyen Fit Kurabiye
Hdabla | © 2025 |