Kakaolu Gelin Pastası
Kakaolu Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
Piştikten sonra eklemek için;
- 1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için ;
- 2,5 su bardağı sut
Kakaolu Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için krem şanti hariç tüm gereçleri karıştırarak pişirin, sonra soğumaya bırakın.
- Kekimizi hazırlayalım yumurta şeker çırpalım, sırası ile sıvıları ekleyelim, sonra katı materyalleri eleyerek ekleyip karıştıralım .
- Kare borcama ekleyip 180 derecede pişirelim.
- Kek piştikten sonra ılınınca süt ile ıslatalım ,soğuyan muhallebiye kremşanti ekleyip çırpalım .
- Kekin üzerine yayalım ,üzerine hindistan cevizi serpip dolapta 3 -4 saat dinlendirin.
Kakaolu Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











