Ezme

Ezme Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak

Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm zerzevatları güzelce yıkayın.
  2. Ardından domatesleri dörde bölüp rondoya alın ve güzelce parçalayın.
  3. Domatesin suyunu bir süzgeçten geçirin ve bir kenarda bekletin.
  4. Diğer materyalleri hazırlayana kadar süzgeçte kalabilir.
  5. Yeşil biberleri ve kırmızı biberleri rondoya koyun ve güzelce parçalayın. 🌶️
  6. Soğanı dörde bölün ve rondoya ekleyin. Akabinde sarımsağı da ek edin.
  7. Bir kase alın ve içine 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı & 3 kaşık nar ekşisi ekleyin.
  8. Bunları bir çırpıcı (tel çırpıcı) ile güzelce çırpın.
  9. Şimdi baharatları ekliyoruz. Ben 3 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sumak, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı isot kullandım. Baharat ölçüsü damak zevkine nazaran değişebilir, o yüzden dilediğiniz üzere ayarlayıp tadına bakabilirsiniz. Ben acı yiyemediğim için ezmemi hafif baharatlı yaptım. Lakin isterseniz siz acı seviyorsanız daha fazla pul biber ya da isot ekleyebilirsiniz.
  10. Şimdi domatesleri ve biberleri ekliyoruz. Yeterlice karıştırıyoruz ve tadına bakarak baharatların kâfi olup olmadığını denetim ediyoruz.
  11. Son olarak maydanozu ekliyoruz, yavaşça karıştırıyoruz ve sebzelerin tekrar sulanmaması için fazla karıştırmıyoruz. Ezmemizi buzdolabına uygun bir kaba koyuyorum.Afiyet olsun. 🌿✨.

Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması
Dünyanın En Kolay, En Hafif ve Lezzetli Tatlısı Çikolata Soslu İrmik Tatlısı
Kadayıf Tatlısı
Köstebek Pasta
Yabani Ot Kavurması
Çilek Soslu Cupcakee
Hdabla | © 2025 |