Ispanak Yemeği
Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 bağ ıspanak (500/600gr kadar)
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı pirinç (ya da dolmadan artan iç)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları temizleyip doğrayalım.
- Diğer taraftan soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda üzerine bir tatlı kaşığı tuz atarak pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine salçayı ekleyelim ve az su koyup uygunca karıştıralım.
- Baharatlarını da ek edip karıştırmaya devam edelim, 4/5 dk daha karıştırıp ıspanakları ek edelim.
- Ispanakları eriyene kadar kavuralım.
- Kavrulan ıspanakların üzerine ben daha evvel dolmadan artan ve buzluğa kaldırdığım iç harcımızı koydum. Siz isterseniz dolapta hazır iç harcınız varsa ekleyebilirsiniz, yoksa pirinçinizi yıkayıp ekleyelim.
- 3/4 dk birlikte kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ek edip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
- Tuz oranını isteğinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.
Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










