Ispanak Yemeği

Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bağ ıspanak (500/600gr kadar)
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç (ya da dolmadan artan iç)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları temizleyip doğrayalım.
  2. Diğer taraftan soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda üzerine bir tatlı kaşığı tuz atarak pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Üzerine salçayı ekleyelim ve az su koyup uygunca karıştıralım.
  4. Baharatlarını da ek edip karıştırmaya devam edelim, 4/5 dk daha karıştırıp ıspanakları ek edelim.
  5. Ispanakları eriyene kadar kavuralım.
  6. Kavrulan ıspanakların üzerine ben daha evvel dolmadan artan ve buzluğa kaldırdığım iç harcımızı koydum. Siz isterseniz dolapta hazır iç harcınız varsa ekleyebilirsiniz, yoksa pirinçinizi yıkayıp ekleyelim.
  7. 3/4 dk birlikte kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ek edip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
  8. Tuz oranını isteğinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
  9. Yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna
Peynirli Ispanaklı İrmik Helvası
Dereotu Poğaça
Çıtır Kereviz Salatası
Salçalı Mercimek Çorbası
Arpa Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |