Lezzetli Anne Barbunyası

Lezzetli Anne Barbunyası Tanımı İçin Malzemeler

  • Ayıklanmış 2 su bardağı barbunya
  • 2 yemek sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Et suyu yada bir adet et bulyon
  • 1 adet küp şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Zeytinyağ
  • Maydanoz

Lezzetli Anne Barbunyası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buzluktan çıkardığımız tane barbunyaları 1 saat suda haşlayalım.
  2. Haşlanan barbunyaları süzgeçten geçirip beklemeye alalım.
  3. Tencereye sıvı yağ ve soğanı koyalım.
  4. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında havuç ve patatesi ekleyip az daha kavuralım.
  5. Kavrulan patates ve havuçların üzerine domates salçasını ve biber salçasını ekleyelim.
  6. Barbunyanın özleşmesi ismine salçayla uygunca kavuralım.
  7. Salçaların üzerine barbunyayı koyup 5 dakika daha kavuralım.
  8. Üzerine et suyu ya da et bulyon’u ekleyip baharatları ve küp şekeri ekleyelim.
  9. Daha sonra üzerine suyu koyup pişmesini bekleyelim.
  10. Suyunu çekip kaynayan barbunyanın altını kapattıktan sonra üzerine maydanoz ve zeytinyağını ekleyip servise hazır edelim.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun barbunya tanımım çok lezzetli bir tanımdır. Rastgele bir sorun olduğunda yorumları cevaplamayı bekliyor olacağım. :)❤️.

Lezzetli Anne Barbunyası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kebabı
Tuzlu Rulo Buzluk Kurabiyesi
Limonlu Kurabiye
Kral Tacı Kuzu Kaburga
Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer
Çıtır Nohutlu Semizotu Salatası (Diyete Uygun)
Hdabla | © 2025 |