Tuzlu Rulo Buzluk Kurabiyesi
Tuzlu Rulo Buzluk Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı tepeleme un ( 250 gram)
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2,5 çay kaşığı tuz (6 gram )
- 1 tatlı kaşığı dolusu toz şeker (10 gram )
- 1 büyük uzunluk yahut 2 küçük yumurta
- 5 dolu yemek kaşığı kavrulmuş susam( 60 gram)
- 1 dolu yemek kaşığı çörek otu ( 15 gram)
Dışını kaplamak için;
- 1 kase kavrulmuş susam
- 1 tane yumurta beyazı
- Yarım su bardağı su
Tuzlu Rulo Buzluk Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unu yoğurma kabına alalım üzerine, tereyağı, susam,tuz,şeker, çörek otunu ve yumurtayı ekleyip yoğuralım ( biraz sert bir hamur oluyor )
- Hamuru iki eşit kesime bölelim, kesimleri rulo halinde strech sinemayla saralım ,buzlukta 45 dakika bekletelim.
- Dışına bulamak için yumurta beyazı ve suyu bir kapta karıştıralım, kavrulmuş susamıda başka bir tabağa alalım.
- Donmuş kurabiyeyi evvel yumurta akı olan suya ,sonra susama bulayıp dilim dilim keselim, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
- Önceden ısıtılmış 18o derece fansız fırında 17-20 dakika civarında pişirelim soğuduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Tuzlu Rulo Buzluk Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















