Mayalı Pişi
Mayalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un yaklaşık 1,5 su bardağı
Kızartmak için;
- Biraz zeytinyağı
Mayalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabının içine aldığımız bir bardak ılık suya yarım tatlı kaşığı şeker ile bir tatlı kaşığı kuru mayayı koyup 5 dakika köpürmesini bekliyoruz.
- Üzerine alabildiği kadar un la bir tatlı kaşığı tuzu koyup kulak göğsü kıvamına gelene kadar uygunca karıştırıp yoğuruyoruz.
- En az yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz üzerine ben streç sinemayla bir kapak kapatıyorum.
- Mayalandıktan sonra bunladığımız bir tahtanın üzerinde çay bardağı ile keserek ortasına parmağımızla delik açarak kızdırdığımız yağda önlü gerili pişiriyoruz herkese afiyet olsun🥰.
Mayalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






