Pizza
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
Üst materyali büsbütün tercihinize kalmış;
Ton balıklı pizza için;
- 1 kutu ton balığı
- 1 çay bardağı mısır
- 1 çay bardağı kadar mantar
- Dilerseniz soğan da katabilirsiniz
- Kaşar peyniri rendesi
Karışık pizza için;
- Sosis
- Sucuk
- Mantar
- Zeytin
- Soğan
- Biber
- Mısır
- Kaşar peyniri rendesi
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı ketçap, kekik, karabiber
- Yarım çay br sıvı yağ
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçleri bir kaba alınır.
- Üzerine su ve süt yavaş yavaş eklenerek yoğurulup orta sertlikte bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılarak 1 saat dinlendirilir daha fazla beklerse daha hoş mayalanacaktır.
- Mayalanan hamur 4 eşit kesime bölünür.
- Hamurlar beze haline getirilir ve üzerleri nemli bir bezle örtülür.
- Bezeler sırasıyla çok az un serpilerek merdane ile açılır.
- Tepsiye alındıktan sonra elimizde tepsi boyutuna gelene kadar düzleştirilir.
- Açılan hamurumuzu tepsimize yerleştirdikten sonra çatallayalım üzerine domates sosu sürelim kaşar peyniri serpelim ve sevdiğiniz tüm gereçleri yerleştirin.
- En son üstüne mısırı ekleyip evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










