Hazır Yufkadan Sütsüz Yalancı Su Böreği
Hazır Yufkadan Sütsüz Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 büyük yufka
- 2 su bardağı (400 ml) su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
İçi için;
- 400 gram peynir (ben köy peyniri kullandım, hertürlü istediüiniz iç harç olabilir,patates, ıspanak vb)
Üzeri için;
- Susam
- Çörekotu
Hazır Yufkadan Sütsüz Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı karışım için geniş ve çukur bir kaba su, sıvı yağ ve yumurtaları (1 adedinin sarısını ayırın) ekleyip çatalla yeterlice çırpın.
- Peynirleri rendeleyip bir tabağa alın.
- Fırın tepsisini yağlayın.
- Yağlanmış tepsiye yufkalardan birini bütün halinde kenarları dışarı sarkacak formda yerleştirin.
- Kalan yufkalardan 1 adedini elinizle gelişi hoş bölüp sıvı karışıma batırarak çabucak tepsiye yerleştirin (burada karışım içinde çok bekletmeden her yeri ıslanacak biçimde iki elinizle batırmalısınız. Birde içerisinde çok bekletmeden yerleştirin yoksa parçalanır. )
- Bu süreci 1 yufkayı bitirene kadar yapın tepsinin içini büsbütün kaplasın.
- Üzerine peynirin 3te birini serpin.
- Kalan 2 yufkayı da tıpkı süreci uygulayarak yapın.
- En son kalan peyniri de serpiştirin.
- Sıvı karışımdan kalani en alttaki yufanın sarkan kesimlerini yerleştirirken arlaarına sürerek üzerini kapatın.
- En son üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve şayet sıvı karışımdan kalmışsa ikisini birleştirip karıştırın ve üzerine sürün.
- Bıçakla dilimleyip isteğe nazaran susam ve çörekotu serperek evvelce ısıtılmış 200 derece turbo fanlı ayarda üzeri kızarana kadar pişirin çıtır böreğimiz servise hazır. Sıcak servis yapın afiyet olsun. 😋.
Hazır Yufkadan Sütsüz Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















