Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet taze yufka

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

  • 500 gram ıspanak
  • 3 adet taze soğan
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları yıkadıktan sonra ince doğrayın taze soğanları incecik doğrayıp üzerine ek edip zeytinyağ ve baharatlarını ekleyip harmanlayıp kenara alın.
  2. Sosu için gerekli materyalleri güzelce çırpın.
  3. İlk yufkayı tezgaha serin üzerine sosdan çokça sürün ikinci yufkayı da üzerine serip tekrar sosdan çokça sürün.
  4. Yufkayı ortadan enine ve uzunluğuna dört eşit modüle bölün.
  5. Yufkanın geniş kısmına ıspanaklı harçtan koyup çok sıkı olmayacak halde rulo halinde sarıp üç kısımlarını içe gerçek katlayın.
  6. Fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
  7. Diğer yufkalarada tıpkı süreci yapıp bitirelim.
  8. Kalan sostan üzerlerine çokça sürüp evvelden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirelim afiyet şifa olsun 👌👌👌.

Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Şipşak Poğaça
Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu)
Tuzlu Kurabiye
Bisküvili Pasta
Limon Budino
İtalyan Bolonez Sosu
Hdabla | © 2025 |