Etli Pirinç Pilavı
Etli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg dana eti
- Sıcak su
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak et suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Etli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencereye yıkadığımız etleri alıp üzerinden çıkacak kadar sıcak su ek ederek pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen etimizin suyunu süzerek bir kaba alıyoruz.
- Pilavımız için yıkadığımız pirinç ve sıvı yağı yayvan bir tencereye alarak pirinçlerimizi kavuruyoruz.
- Kavrulan pirinçimizin üzerine 3 su bardağı et suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ekliyoruz.
- Kaynayan pilavımızı kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen pilavımızın üzerine didiklediğimiz eti koyuyoruz. Etli pilavımız servise hazır afiyetler olsun🤗.
Etli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










