Gaziantep Yöresine Ait Erik Tava
Gaziantep Yöresine İlişkin Erik Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 g kuzu kuşbaşı
- 500 gram yeşil erik (eriği bol seviyorsanız artırın!)
- 3 baş taze sarımsak
- 4-5 adet domates
- 2 adet kırmızı kapya biber {ben kullanmadım}
- 4 yeşil sivri biber
- 1 tatlı kaşığı salça (domates+biber karışık)
- Yarım çay bardağından az zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Gaziantep Yöresine İlişkin Erik Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri doğrayın, sarımsakları ayıklayın.
- Tüm malzemeyi fırın tepsisine alın,salçayla birlikte güzelce harmanlayın.
- Üzerini ıslatılmış yağlı kâğıtla kapatın.
- 200 derecede, alt-orta rafta, yaklaşık 60 dakika pişirin. Daha sonra kağıdı kaldırıp üzerini bir ölçü kızartın.
- Yanına bol yeşillikli bir pilav ya da yalnızca taze ekmekle servis edin.
Şimdiden afiyet olsun! 💖.
Gaziantep Yöresine İlişkin Erik Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















