Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Fındıklı Kurabiye

Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı+2 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 40 gram çikolata

Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabının içerisine öncelikle oda ısısında yumuşamış tereyağı ,sıvı yağ ,pudra şekeri ve yumurtayı alıp mikserle beyazlayıncaya kadar çırpalım.
  2. Nişastayı ek edip tekrar çırpalım, un ,kabartma tozu ve vanilya ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Son olarak ince kıyılmış fındığı ek edip tekrar yoğurup hamuru toparlayalım ,üzerine pak bir poşetle kapatıp 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dondurma kaşığı ile şekillendirdiğimiz kurabiyeleri yerleştirelim.
  5. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 18-20 dakika ortası pişirelim.
  6. Fırından aldığımız kurabiyeler soğuduktan sonra benmari adabı erittiğimiz çikolatayı üzerine sıkma torbası ile ince şeritler halinde sıkalım.
  7. Çikolatanın donması için kurabiyeyi yarım saat kadar buzdolabına kaldıralım ve daha sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek
100% Tutan Nefis Kolay Pirinç Pilavı
Zerdeçallı Kurabiye
Fırında Şeftali Reçeli
Şeftali Tatlısı
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |