Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Fındıklı Kurabiye
Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz bir parmak eksik pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı+2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 40 gram çikolata
Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabının içerisine öncelikle oda ısısında yumuşamış tereyağı ,sıvı yağ ,pudra şekeri ve yumurtayı alıp mikserle beyazlayıncaya kadar çırpalım.
- Nişastayı ek edip tekrar çırpalım, un ,kabartma tozu ve vanilya ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Son olarak ince kıyılmış fındığı ek edip tekrar yoğurup hamuru toparlayalım ,üzerine pak bir poşetle kapatıp 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dondurma kaşığı ile şekillendirdiğimiz kurabiyeleri yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 18-20 dakika ortası pişirelim.
- Fırından aldığımız kurabiyeler soğuduktan sonra benmari adabı erittiğimiz çikolatayı üzerine sıkma torbası ile ince şeritler halinde sıkalım.
- Çikolatanın donması için kurabiyeyi yarım saat kadar buzdolabına kaldıralım ve daha sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Ağızda Eriyen Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















