Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı uygunca mikserle çırpalım.
  2. Sonra başka gereçlerde ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  3. Yapışmaz bir tavayı çok az yağlayalım yağlamasanız da olur. Harçtan biraz koyarak kaşıkla da yayalım kalın olmaması için.
  4. Bir tarafı pişince zıt çevirelim. Öbür tarafıda pişince waffle hamurunu alarak çabucak sürülebilir çikolatayla kaplayalım.
  5. Hemen sürerseniz hamurun sıcaklığıyla çikolata eriyip daha hoş sürülür.
  6. Üzerine dilediğiniz meyveleri koyabilirsiniz. İster benim üzere katlayarak ister açık waffle yapın farketmez.
  7. Üzeri için de sürülebilir çikolatayla olağan kare çikolatayı benmari yolu eritip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️.

Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hatay Usulü Haydari
Sade Kahvaltılık Krep
Kedi Dili Tramisu
Karamelize Soğanlı Makarna
Ağlayan Kek Tarifim
Çiçek Poğaça
Hdabla | © 2025 |