Fırında Püreli Tavuk Sote

Fırında Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yarım göğüs tavuk
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • 1/2 (yarım) çay kaşığından az karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz (salçalar tuzluydu kullanmadım)

Püre için;

  • 4-5 adet patates
  • Göz kararı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay tabağı rendelenmiş kaşar

Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar

Fırında Püreli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Püre için patatesi haşlayıp ezelim.
  2. Bağlamak için yağ, kaşar ekleyip karıştıralım ve kıvam alana kadar azar azar süt koyalım.
  3. Bu ölçü birkaç yemek kaşığı kadar oluyor denetimli olun.
  4. Son olarak tuz ve karabiberi de damak zevkinize nazaran ekleyin ve karıştırın.
  5. Bu karışımı borcamın tabanına yayın.
  6. Tencerede tantunilik doğranmış tavukları yağda kavurun.
  7. Üzerine sırayla küçük küpler halinde doğranmış soğan, biber, domates ve salçaları ekleyelim ve pişirelim.
  8. Son olarak baharatları ekleyip kapatalım.
  9. Borcamda ki pürenin üzerine bu karışımı yayıp kaşar serpip fırına atalım.
  10. 200 derece fırına atıp kaşarlar eriyip kızarınca alalım.

Fırında Püreli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atom Kurabiye
Puding Tarifi
Şahane Nohut Salatası
Tava Böreği (Videolu)
Taco
Portakallı İçi Dolgulu Muffin
Hdabla | © 2025 |