Fırında Püreli Tavuk Sote
Fırında Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yarım göğüs tavuk
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- 1/2 (yarım) çay kaşığından az karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz (salçalar tuzluydu kullanmadım)
Püre için;
- 4-5 adet patates
- Göz kararı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay tabağı rendelenmiş kaşar
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar
Fırında Püreli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Püre için patatesi haşlayıp ezelim.
- Bağlamak için yağ, kaşar ekleyip karıştıralım ve kıvam alana kadar azar azar süt koyalım.
- Bu ölçü birkaç yemek kaşığı kadar oluyor denetimli olun.
- Son olarak tuz ve karabiberi de damak zevkinize nazaran ekleyin ve karıştırın.
- Bu karışımı borcamın tabanına yayın.
- Tencerede tantunilik doğranmış tavukları yağda kavurun.
- Üzerine sırayla küçük küpler halinde doğranmış soğan, biber, domates ve salçaları ekleyelim ve pişirelim.
- Son olarak baharatları ekleyip kapatalım.
- Borcamda ki pürenin üzerine bu karışımı yayıp kaşar serpip fırına atalım.
- 200 derece fırına atıp kaşarlar eriyip kızarınca alalım.
Fırında Püreli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









