Kabaklı Tava Böreği

Kabaklı Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı tam buğday unu
  • Biraz kabartma tozu yahut karbonat
  • Tuz
  • Baharatlar (isteğe bağlı)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Kabaklı Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabağı soyup rendeledim, suyunu sıktım.
  2. Diğer tüm materyalleri bir kapta karıştırdım ve rendelediğim kabağı ekledim.
  3. Tavaya biraz sıvı yağ döktüm, yağ ısınınca karışımın bi kısmını tavaya döküp düzgünce yaydım.
  4. Kısık ateşte her iki tarafı güzelce pişirdim.

Not: tavam 20 cm çapında. Bu ölçülerle 1 kalın yahut 2 ince tava böreği yapabilirsiniz. Tek yaparsanız daha yumuşak, ikiye bölerseniz daha ince olur.

Kabaklı Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantarlı Soslu Köfte
Zeytinyağlı Enginar
Tiramisu
Kremalı, Körili Tavuklu Makarna
Ton Balıklı Salata
Kumpir
Hdabla | © 2025 |