Mis Gibi Kabaran Pişi
Mis Üzere Kabaran Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tutam tuz
- 4 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Mis Üzere Kabaran Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derince bir kabın içine yumurta, sıvı yağ, yoğurt ,karbonat ,tuz ve 1 çay bardağı su eği ile karıştıralım.
- Sonra unumuzu ek edelim yumuşak bir hamur elde edelim biraz dinlendirelim.
- 10 dakika kadar hamur dinlenirken derince bir tavanın içinde yağımızı kızdıralım.
- Hamurumuzdan bir modül koparım merdane yardımı ile açalım ,açmasını çok ince yapmayalım kesme hali sizlere kalmış ben dikdörtgen kestim benim kesitim karışık oldu.
- Kestiğimiz hamurlarımızı kızgın yağda kızartalım yapanlara afiyet olsun.
Mis Üzere Kabaran Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








