Cheesecake

Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı fındık yahut ceviz

Kreması:

  • 600 gram labne peyniri
  • 1 paket 200 gram krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Üzerine sos:

  • 300 gram vişne
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Burçak bisküvi tereyağını fındıklarını koyup rondodan geçirdim. ( rondo yoksa bir poşete koyup onun içinde ezilebilir. )
  2. Kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı koyup üzerine bisküvili karışımı döküp altı düz bardak ile düzelttim. Alt tabanı hazır.
  3. Sos: labne peyniri, krema, şekeri koyup karıştırdım.
  4. Üzerine ununu,nişastayı,vanilyayı ek edip tekrar karıştırdım. Pütürlü kalmasın diye süzgeçten geçirip süzdüm.
  5. Fırına suyunu koyup evvel 180 derecede alt üst ayarda 10 dk kadar pişirdim.
  6. Daha sonrada 160 derecede üstü hafif pembeleşince kadar pişirdim.
  7. Fırını kapatıp 20 dk kadar içinde beklettim.
  8. Çıkarıp ılınınca buzdolabına koydum.
  9. Sosu için: nişastayı şekeri, suyunu koyup karıştırdım.
  10. Üzerine vişneleri koyup pişirdim.
  11. Soğuyunca cheesecake in üzerine döküp servis ettim. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun 😋.

Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Sakızlı Muhallebili Kurabiye
Poğaça Görünümlü Minik Ekmekler
Kuş Yuvası Kurabiye
Kakaolu Fındıklı Portakalli Kek
Muhallebili Yalancı Ekmek Kadayıfı (Yiyen Herkes Tarifini İsteyecek)
Sağlıklı Pancake
Hdabla | © 2025 |