Kaşarlı Çubuk Pişi
Kaşarlı Çubuk Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kaşarlı Çubuk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve sütü çırpalım, akabinde başka tüm gereçleri ekleyerek spatula ile uygunca karıştıralım ve tezgaha alıp 5 dakika yoğuralım.
- Beklemeden hafif un serpilmiş tezgahta hamurun hepsini açalım, hamurun kenar kısımlarını keserek mümkün olduğunca dikdörtgen haline getirelim ve parmak biçiminde keselim.
- Kestikten sonra parmak uçlarımızla yavaşça yuvarlayıp inceltirseniz daha düzgün biçimlerde çubuklarınız olacak.
- Şekil verdikten sonra derin tavada ısıtılmış ayçiçekyağı ile kızartalım.
Kaşarlı Çubuk Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














