Şahane Bisküvili Pasta
Şahane Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 paket petibör bisküvi
- Yarım çay bardağı süt (bisküviyi ıslatmak için)
İç muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 3 kaşık kakao
- 2,5 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram çikolata (kahvaltılık çikokata da ekleyebilirsiniz)
- 1 poşet krem şanti (paketin içinde 2 adet çıkıyorsa 1adeti)
Üzerine;
- Benmari adabı çikolata yada çikolata rendesi
Şahane Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un, kakao, şeker nişasta karıştıralım üzerine sütü ve yumurta sarısını ek edip ocağa alalım. Kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kıvam alınca içine vanilya ve tereyağını ek edip karıştıralım kenara alalım.
- Soğuyunca krem şantiyi döküp çırpalım, kenarda bekletelim.
- Bisküvileri süt ile ıslatıp borcama dizelim ve üzerine muhallebimizden 2 kepce koyup güzelce yayalım.
- Harcımız bitene kadar bu süreci tekrarlayalım ben 4 kat yaptım. Dikdörtgen borcam için 4-5 kat ülkü bence sayısı size kalmış istediğiniz kalınlıkta yapabilirsiniz.
- Tatlımızın üzerine ister harcımızdan isterseniz de çikolata sos eritip dökebilirsiniz. Dolapta 4-5 saat dillendirelim mümkünse geceden yapıp sabaha kadar bekletelim.
- Servis esnasında üzerine çikolata rendeleyelim ve servis edelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Şahane Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















