Şahane Bisküvili Pasta

Şahane Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 paket petibör bisküvi
  • Yarım çay bardağı süt (bisküviyi ıslatmak için)

İç muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 kaşık kakao
  • 2,5 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram çikolata (kahvaltılık çikokata da ekleyebilirsiniz)
  • 1 poşet krem şanti (paketin içinde 2 adet çıkıyorsa 1adeti)

Üzerine;

  • Benmari adabı çikolata yada çikolata rendesi

Şahane Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un, kakao, şeker nişasta karıştıralım üzerine sütü ve yumurta sarısını ek edip ocağa alalım. Kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Kıvam alınca içine vanilya ve tereyağını ek edip karıştıralım kenara alalım.
  3. Soğuyunca krem şantiyi döküp çırpalım, kenarda bekletelim.
  4. Bisküvileri süt ile ıslatıp borcama dizelim ve üzerine muhallebimizden 2 kepce koyup güzelce yayalım.
  5. Harcımız bitene kadar bu süreci tekrarlayalım ben 4 kat yaptım. Dikdörtgen borcam için 4-5 kat ülkü bence sayısı size kalmış istediğiniz kalınlıkta yapabilirsiniz.
  6. Tatlımızın üzerine ister harcımızdan isterseniz de çikolata sos eritip dökebilirsiniz. Dolapta 4-5 saat dillendirelim mümkünse geceden yapıp sabaha kadar bekletelim.
  7. Servis esnasında üzerine çikolata rendeleyelim ve servis edelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Şahane Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şakşuka
Kırmızı Biber Çorbası
Kremalı Ve Mantarlı, Sebzeli Makarna (Diyete Uygun)
Gaziantep Usulü Karnıyarık
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Enfes Kreması İle Dubai Tatlısı
Hdabla | © 2025 |