Fırında Kanat

Fırında Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 4 adet biber
  • 2 adet yeşil
  • 2 adet kırmızı
  • 2 adet soğan (sebzeleri baharatlamak için kaju baharatı)
  • 14 adet yaprak kanat

Kanatın sosu;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Kekik
  • Ben biraz isotta ekledim
  • Tuz

Fırında Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kanatları yıkayın temizleyin.
  2. Ardından sarımsak, salça, yoğurt, soya sosu ve tüm baharatları ekleyin tavukları soslayın.Tepsiye dizin tek tek.
  3. Sonra zerzevatları istediğiniz biçimde dilimleyin baharatlayıp tepsiye dizin.
  4. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyun.
  5. Önce üstü kızaracak sonra kanatları aksi çevirip öbür tarafını da kızartacaksınız.
  6. En son 100 dereceye getirip kısa kısa pişirebilirsiniz.
  7. Yumuşak çabucak dağılan bir kanat olacak böylece.
  8. Piştiğinden emin olduğunuzda fırını kapatın ve servis edebilirsiniz.

Fırında Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubainigt (Dubai Gecesi)
Pamuk Poğaça
Çekirdekli Kurabiye (Videolu)
Tavuk Tirit
Muffin
Katkısız Pembe Muhallebi
Hdabla | © 2025 |