Çilek Reçeli
Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kg silifke çileği
- 3 kg toz şeker
- 2 damla limon
Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çileklerimizi ayıklayıp,yıkıyoruz ve kurutuyoruz (kurutmazsanız sulu olur).
- Geniş bir tencereye çileklerimizi alıyoruz ve üzerine şekerimizi döküyoruz direk olarak orta ateşte ocağa alıyoruz (karıştırmanıza gerek yoktur).
- Kaynamaya başlayınca taşmaması için ocağımızın altını kısıyoruz ve kıvam alana kadar kaynatıyoruz çok akışkan olmayan kıvam alınca limonumuzu ekliyoruz ve sıcak halde 1 lt kavanozlara dolduruyoruz .
- Ağızlarını kapatıyoruz, 3 kavanoz çıkmıştır birgün evvelden bekletmenize gerek yoktur,direk pişirebileceğiniz bir reçel tanımıdır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.
Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













