Peynirli Börek

Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

İçi için:

  • Peynir (ben 2-3 çeşit peynir karıştırıp kullanıyorum, isterseniz tek çeşitte yapabilirsiniz)
  • Maydanoz (ben kulanmadım)

Böreğin sosu için:

  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta

Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak böreğin sosu hazırlayalım uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve yumurta alınarak karıştırılır.
  2. Daha sonra pak bir yerde üzerine 1 tane yufka açılır.
  3. Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürülür. Bir yufka kesimlere ayrılarak tepsiye serilir.
  4. Üzerine hazırladığımız iç harçtan konur.
  5. Peynirli katlara sos dökmüyoruz.
  6. Üzerine kesimlere ayrılmış yufka serilerek hazırlanan sostan tekrar çokça sürülür. Bir kat daha 3 modüle ayrılmış yufka serilir.
  7. Harçtan serpilir. Bu süreç o denli öyle yufka bitene kadar devam edilir.
  8. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkalar üzerine kapatılarak börek dilimlenir.
  9. Yapımını her kat için yazdığımdan karışık gelebilir. Demem o ki bir kat peynirli bir kat soslu olacak biçimde yufkalar diziliyor.
  10. Börek dilimlenir ve kalan sosun tamamı böreğin üzerine gezdirilir, her yerinin ıslanması lazım.
  11. Üzerine susam serpilerek sonrasında 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
  12. Üzeri çıtır çıtır peynirli tepsi böreği hazır.Afiyet olsun.

Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sucuklu Kuru Fasulye
Fırında Çıtır Kabak
Mor Lahana Turşusu
Kolay Körili Tavuk
Blueberry Muffin
Ekşili Köftesi (Palu)
Hdabla | © 2025 |