Dalgona Kahve (Ballı ) (Videolu)

Dalgona Kahve (Ballı ) Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 100 ml

  • 1 çay bardağı granül kahve
  • 3 yemek kaşığı bal (yada bir çay bardağı şeker)
  • Çeyrek çay bardağı sıcak su

Dalgona Kahve (Ballı ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba kahve,bal,suyu ekleyin mikserle 10 dakika çırpın.
  2. Katılaşınca buzluk kabına ekleyin en az 2 saat dinlendirin .
  3. Bardağa buz ve süt ekleyin, üzerine buzluktaki kahveden bir yemek kaşığı dolusu ekleyin ,sütle düzgünce karıştırın kahve özleşsin acı tadı gelmesin.
  4. Saklama kabındaki kahveyi buzlukta saklayın, istediğiniz vakit tüketin (bal yerine tozşeker kullanırsanız daha kısa müddette ve süratli katılaşır ).

Dalgona Kahve (Ballı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Düdüklüde Orman Kebabı
Ekmeklerinizi Değerlendireceğiniz Sivas Usulü Harika Umaç Tarifi
Kandil Simit
Zeytinyağli Sarımsakli Patlıcan Yemeği
Muhallebili Revani
Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni)
Hdabla | © 2025 |