Fırında Kadınbudu Köfte

Fırında Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dana kıyma
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu

Fırında Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım çay bardağı pirinçi 1. 5 çay bardağı suda haşlayın.
  2. Soğanı rendeleyin.
  3. Kıymanın yarısından biraz azını ayırın.
  4. Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve soğanı kavurun.
  5. Üzerine kıymanın yarısını ekleyin. Kavurun.
  6. Derin bir kap içerisine kıymayı haşlanmış pirinçi ,kavurduğunuz kıymayı ,soğanı, baharatları ve tuzu ekleyin.
  7. Yoğurun ve dolaba kaldırın.
  8. İlk kademede cıvık oluyor olağan bir durum.
  9. En az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  10. Köfteleri ceviz kadar alın. Şekillendirin.
  11. Köfteleri yumurtaya bulayıp galeta unuyla kaplayın.
  12. Önceden ısınmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet şifa olsun. 🌺.

Fırında Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası
Pastırmalı Humus
İçli Köfte Tarifi (Videolu)
Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama
Antep Usulü Kuru Dolma
Orman Meyveli Browni
Hdabla | © 2025 |