Fırında Kadınbudu Köfte
Fırında Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo dana kıyma
- Yarım çay bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tane soğan
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
Fırında Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım çay bardağı pirinçi 1. 5 çay bardağı suda haşlayın.
- Soğanı rendeleyin.
- Kıymanın yarısından biraz azını ayırın.
- Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve soğanı kavurun.
- Üzerine kıymanın yarısını ekleyin. Kavurun.
- Derin bir kap içerisine kıymayı haşlanmış pirinçi ,kavurduğunuz kıymayı ,soğanı, baharatları ve tuzu ekleyin.
- Yoğurun ve dolaba kaldırın.
- İlk kademede cıvık oluyor olağan bir durum.
- En az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Köfteleri ceviz kadar alın. Şekillendirin.
- Köfteleri yumurtaya bulayıp galeta unuyla kaplayın.
- Önceden ısınmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet şifa olsun. 🌺.
Fırında Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















