Hurma Rüyası
Hurma Düşü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı hurma
- 1/2 (yarım) su bardağı tahin
- 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi
- 1/2 (yarım) mavi haşhaş yoksa hindistan cevizi 1 bardağa tamamlanabilir
- 1 su bardağı ceviz ve badem
- 1/2 (yarım) su bardağı damla çikolata
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı yada tereyağı
Üzerine;
- İsteğe bağlı süt reçeli
Hurma Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hurmaları bir kasede sıcak suda yarım saat bekletiyoruz yumuşayınca çatalla ediyoruz.
- Damla çikolataları benmari tarzı eritiyoruz hindistan cevizi yağını da ek ederek akışkan bir hale getiriyoruz.
- Ceviz ve bademleri doğruyoruz hurmaların üzerine ekliyoruz hindistan cevizi ve haşhaşları da ekliyoruz.
- Bir tart kalıbına yağlı kağıt serip karışımı yayıyoruz.
- Üzerine eritilmiş çikolatayı döküp yayıyoruz buzdolabında en az 1 saat bekletip servis ediyoruz afiyetle.
Hurma Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













