Misafirleriniz Çok Şaşıracak Süzme Yoğurt Böreği (Videolu)

Misafirleriniz Çok Şaşıracak Süzme Yoğurt Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 8 su bardağı un
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Su

Börek için:

  • 500 gram süzme yoğurt
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Misafirleriniz Çok Şaşıracak Süzme Yoğurt Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur materyalleri ile yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  2. İç harcı için sıvı yağda soğanı kavuruyoruz,salça ,nane ekliyoruz ve yoğurtla karıştırıyoruz. Tuz ekliyoruz.
  3. Dinlendirdiğimiz hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp beze haline getiriyoruz.
  4. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz iç harçtan yarı kısmına yayıyoruz.
  5. Tebrik olacak halde kapatıyoruz ve evvelce ısıttığımız tavada gerili önlü pişiriyoruz.

Misafirleriniz Çok Şaşıracak Süzme Yoğurt Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Renkli Kış Salatası
Köfteli Mantar Dolması Tarifi
Limonlu Minik Cheesecake
Enfes Hamburger Tarifi
Lezzetinden Bayılacağınız Muzlu Pankek (Böyle Lezzet Hiç Bir Yerde Bulunmaz️)
Mercimekli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |