Limonata

Limonata Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg limon
  • 4 su bardağı şeker
  • 2 litre su
  • 4-5 tane limon tuzu

Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Limonlarımızı yıkayıp yalnızca sarı kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeliyoruz.
  2. Sonra limonların beyaz kabuklarını soyup, limonlarımızı dilimliyoruz.
  3. Üzerine 3 bardak şeker döküp 3-4 saat dinlendiriyoruz.
  4. Sonra derin bir kaba pak bir tülbent yayıp karışımı içine döküyoruz.
  5. Tülbenti sıkıp ovalayarak limonatamızı çıkarmaya başlıyoruz.
  6. Bu süreç sırasında tülbentimizi açıp kalan şekerimizi ekliyoruz. Tabiki suyumuzu da azar azar tülbente dökerek sıkmaya devam ediyoruz.
  7. Şekerimiz eriyip limonlarımızın da yalnızca posası kalıncaya kadar ovalayıp sıkıştırmaya devam ediyoruz.
  8. Bu biçimde hazırladığımız limonataları soğutup teğe bir ölçüde sulandırarak içiyoruz. Hazırladığımız öz oluyor. Ben kavanozlara koyup buzdolabında bekletiyorum. İçeceğimiz vakit sulandırıyorum.

Deneyeceklere afiyet olsun….

Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Tarçınlı Bebek Pankek
Balkabak Çorbası
Mermer Kek
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Defalarca Denenmiş Tarif)
Pirinç Pilavı
Brownie Tadında Kek
Hdabla | © 2025 |