Yoğurtlu Patates
Yoğurtlu Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 6 tane orta uzunluk patates
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı et suyu
- Nane
- Tuz
- 1 tane yumurta
- 1 kilo süzme yoğurt
Yoğurtlu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak nohutları akşamdan isliyoruz sabah haşlıyoruz .
- Et ile nohutu bir arada o denli daha lezzetli oluyor.
- Daha sonra başladığımız et nohuta patateslerimizi küp küp doğrayıp tencereye koyuyoruz et nohut suyunda patateslerimizi haşlıyoruz.
- Süzme yoğurtumuza 1 tane yumurta biraz tuz atıp daima karıştırıyoruz yoğurtumuzun kesilmemesine dikkat ediyoruz.
- Kaynattığımız yoğurdu patates nohut karşımımıza ekliyoruz, en son yağ nane kavurup üzerine döküyoruz afiyet olsun 😊.
Yoğurtlu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









